EIGENSCHAPPEN EN ONDERHOUD


STEIGERHOUT

Steigerhout is het hout wat in sommige landen gebruikt wordt als loopplanken op een stelling, een steiger.

Het is geen houtsoort, maar grof gezaagd, ongeschaafd vurenhout. Omdat het intensief gebruikt geweest is krijgt het speciale eigenschappen en een ruw en eigenwijs KARAKTER. Dat is wat steigerhouten meubelen ook uitstralen. Het zijn ruwe, sterke, duurzame, karaktervolle meubelen. Echte pronkstukken voor je tuin en interieur.

Het is gebruikt hout en dus ook een ECOLOGISCHE keuze. Wij doen daar nog een schepje bovenop door de meubels op vraag te impregneren met BIOPIN olie, wat eveneens een ecologische keuze is en je meubel gaat nog langer mee.

 

IMPREGNEREN

Het is niet nodig om je steigerhouten meubels te impregneren met olie, maar het heeft wel een aantal voordelen als je het wel doet.

  • Je verhoogt de duurzaamheid van je meubel doordat hij beter beschermd is tegen regen en zo dus uitdroging en verrotting tegen gaat.
  • Het is makkelijker schoon te maken
  • Het krijgt een mooie diepe kleur waarbij de houtstructuur extra naar boven komt
  • Je kan je meubel een doorschijnende kleur geven
  • Je kan het heel eenvoudig zelf doen OF wij doen het voor u

Om olie en toebehoren te bestellen kan je op deze link klikken.

DSCF9882

REGEN EN ZON

Daar kunnen steigerhouten meubels tegen als geen ander! Steigerhout wordt eerst gebruikt als loopplanken op steigers in de bouw. Ze liggen buiten in weer en wind, er wordt mee gegooid en op gesprongen, ze kunnen het hebben!

Dus geen angst, laat je meubel zorgeloos buiten staan. Dat is juist het karakter van steigerhout.